כדי להיכנס לישראל צריך אדם לקבל אשרה לכך. האשרה הקלה ביותר לקבלה היא אשרת תייר שניתנת ל 90 יום. אשרה זו ניתנת לחלק מהתיירים שלישראל הסכם איתן עם הגיעם לארץ וחלקם יצטרכו לגשת לשגרירות ישראל במדינתם כדי לקבלה אך גם כאן מדובר בפעולה קצרה. אשרה שכבר דורשת הכנה רבה יותר היא אשרת עבודה מסוג ב1 במסגרתה ניתנת לעובד הזכות לשהות בישראל וגם לעבוד במשך 5 שנים ושלושה חודשים. אשרה א5 היא אשרה הגבוהה יותר ב"סולם האשרות" והיא מקנה לאדם מעמד של תושב זמני. לרוב היא מהווה שלב בדרך לקבלת מעמד תושב קבע ואזרח. קבלת אשרה א5 תהיה מורכבת והתנאים לקבלתה נוקשים יותר לכן מומלץ לפנות לשם כך לעורך דין המומחה בתחום.
מה נדרש כדי לקבל אשרה א5?
כאמור, קבלת אשרה א5 היא מורכבת יותר מקבלת אשרת עבודה, סטודנט וכמובן אשרת תייר. אדם שיגיש בקשה לקבלת אשרה א5 הוא אדם המעוניין להשתקע בישראל ולקבל בה מעמד של תושב קבע ואזרח ולכן התהליך ארוך יותר. גם השהייה במעמד תושב זמני יכולה לקחת זמן עד המעבר למעמד תושב קבע כך שבמקרים רבים נדרש להאריך את התוקף שלה. התנאים הראשונים לקבלת האשרה הם הגשת בקשה ותוקף דרכון שהוא 6 חודשים לפחות מעבר למועד הגשת הבקשה. יש לצרף לבקשה מסמכים מתורגמים ומאומתים שכוללים תעודת לידה, תעודת יושר, מסמכים המעידים על מצב אישי, אישור ממקום עבודה אם יש ועוד.
מהו המשך תהליך הטיפול בבקשה?
לאחר בדיקת התנאים הראשוניים, אמיתות המידע שהוצג בבקשה והמסמכים המצורפים, אחת הבדיקות החשובות למתן אשרה א5 היא בדיקת מרכז החיים בישראל. כדי לתת לאדם מעמד תושב זמני המדינה רוצה לדעת שאכן חייו מתנהלים כרגע בעיקר בישראל ושכאן הוא מתכוון להמשיך ולחיות. אם נראה שמרכז חייו אינו בישראל ההחלטה על כך תועבר לידי מנהל לשכת משרד הפנים. אם מבקש הבקשה לא מנהל את מרכז חייו בישראל אך שוהה בה מעל שישה חודשים העניין ייבדק גם בהיבט הבטחוני והפלילי. לאחר קבלת האישור תונפק למגיש הבקשה תעודת זהות זמנית.
משרד עורכי דין הראל נבון מטפל ומתמחה בכל הקשור להגירה וקבלת אשרות, כולל אשרה א5 ואשרת עבודה ומלווה את לקוחותיו עד לקבלת האשרה הרצויה ובכל בעיה המתעוררת לאחר מכן. מוזמנים ליצור קשר.