זהו סיפור שחוזר על עצמו בוואריאציות שונות מאות פעמים בכל שנה: אזרח ישראלי מטייל בעולם, פוגש אישה בנסיבות כאלה או אחרות. השניים מתאהבים, מטיילים יחד או חיים יחד כמה חודשים ומגיעים למסקנה שהם נועדו לחיות יחד. עכשיו, הגיע הזמן לעלות על מטוס ולהכיר אותה למשפחה.
גם חתונה לא מעניקה חסינות
רבים חושבים וטועים שעצם העובדה שהם ישראלים, מקנה אוטומטית לבת הזוג מעמד של תושבות בדרך לאזרחות. למרבה הצער, הניסיון מלמד שלא מומלץ לפעול מתוך הנחת המוצא הזו. מי שלא יברר מבעוד את הסטטוס החוקי עלול למצוא את עצמו בבעיה. הדברים אמורים במיוחד כאשר בת הזוג מגיעה ממדינה שאזרחיה אינם זכאים לקבל ויזה בישראל באופן אוטומטי.
לדוגמה, המקרה של א', אזרח ישראלי שפגש אישה בתאילנד: השניים התאהבו, התחתנו וחיו כמה שנים בתאילנד. כשהזוג ביקש להגיע לישראל, גילה א' שהקונסוליה מסרבת להעניק לאשתו אשרת כניסה לישראל. יש הסבורים שחתונה מקנה לבן הזוג אשרה אוטומטית. האמת לעיתים הפוכה. במקרה של נישואין לתושב זר מעבר לים, פקידי רשות האוכלוסין נוטים לגלות חשדנות ומבקשים לוודא שמדובר בנישואין אמיתיים. תהליך הבירור הזה עשוי להיות לא נעים. לכן, כאשר הסדרת מעמד של בת זוג זרה עומדת על הפרק, ראוי להיערך ומומלץ מאוד להיעזר בייעוץ וליווי משפטי מקצועי.
מתמחה בהליכים מנהליים של משרד הפנים
בצר לו, פנה א' אל משרדה של עורכת הדין בר נבון, המתמחה בסוגיות הסדרת מעמד ובהליכים מנהליים במשרד הפנים. עורכת הדין בר נבון טענה בפני רשות האוכלוסין, הציגה אסמכתאות ולבסוף רשות האוכלוסין התרצתה והתירה את כניסת אשתו של א' לישראל. היום אשתו של א' החלה בתהליך הרשמי להסדרת מעמדה. חשוב לציין שתהליך הסדרת מעמד הוא תהליך האורך כמה שנים ומותנה בבירור עומק ופיקוח. רק אחרי שאנשי רשות האוכלוסין ישתכנעו שאכן מדובר בזוגיות אמיתית הם יעניקו לבת הזוג היתר לתושבות קבע שבהמשך, אחרי כמה שנים עשוי להוביל לקבלת אזרחות מלאה.