אחד מסוגי האשרות המבוקשים והמדוברים ביותר הוא אשרה למטרת עבודה בארץ הנקראת גם ב1. בניגוד לאשרת תושב זמני (א5) אותה מגיש האדם המעוניין בקבלתה, אשרת עבודה מוגשת מטעם המעסיק, זאת לצד בקשה להיתר העסקה. מעבר לכך הגשת הבקשה היא פרטנית ויש להגישה לגבי כל עובד בנפרד. הדבר כמובן מסרבל את הדברים. עם זאת, כאשר עושים את הדבר בליווי עורך דין מומחה בתחום הדבר הופך לפשוט יותר וללא עיכובים או סרבולים מיותרים.
אשרת עבודה- מה יש לעשות כדי לקבל אותה?
כאמור, הגשת בקשה לקבלת אשרת עבודה היא עבור עובד ספציפי. מעבר לכך, עובד לא יכול להגיע לארץ עם אשרת תייר ולהמירה בארץ לאשרת עבודה. לכן הכל צריך להתבצע מראש, מה שגם לא מקל על העניין. כדי לקבל אשרת עבודה עבור עובד מסוים, על המעסיק לפנות ללשכת רשות האוכלוסין במטרה לקבל היתר העסקה. בבקשה המוגשת צריכים להופיע פרטיו האישיים של העובד וגם פרטיו האישיים של המעסיק, כולל סיבות להגשת הבקשה וגם פירוט תנאי המחיה של העובד, הסכם העסקה ופרטים נוספים. לאחר בחינת הדברים רשות האוכלוסין ממליצה על הנפקת אשרת עבודה. עם המלצה זו ניגשים למשרד הפנים אשר מורה לקונסוליה הישראלית במקום מגוריו של העובד המיועד להנפיק עבורו אשרת עבודה.
מהי אשרה מקוצרת ל 45 יום?
אשרת עבודה מקוצרת ל 45 יום מיועדת למומחים זרים אשר מגיעים לרוב לישראל לצורך עבודה אך לתקופה קצרה ולא ממושכת כמו עובדים זרים בתחומים המוכרים כמו סיעוד, חקלאות וכו'. אשרת עבודה זו ניתנת לעד 45 יום במצטבר במהלך שנה קלנדרית. כך יוכל המומחה להגיע בכל פעם לתקופה של שבוע ואף מספר ימים במשך שנה ללא הצורך להוציא עבורו אשרת עבודה בכל פעם מחדש. אם נדרשת הארכת התקופה מעבר ל 45 יום יש להגיש על כך בקשה מיוחדת וכך גם אם מעוניינים להוציא את האשרה באופן מזורז במקרים דחופים בהם יש לקבל את עזרתו של המומחה באופן מיידי ולא ניתן להמתין עד הוצאת האשרה הלוקחת לרוב כשמונה ימים.
משרד עו"ד הראל נבון מתמחה בכל הקשור להעסקת עובדים זרים, כולל מומחים זרים וטיפול באשרות עבודה על כל הבעיות שעלולות לצוץ בעניין. מוזמנים ליצור קשר.